#Knie-update 122. Hyaluronzuurinjecties knie zinvol?

De behandeling van knie-artrose is meestal conservatief. Een operatie is pas de laatste keus nadat conservatieve behandelingen hebben gefaald. Hyaluronzuur injecties kunnen een rol spelen in de behandeling van pijn bij knie-artrose. Er is discussie over de effectiviteit van deze injecties in de knie. Een recente meta-analyse van Miller et al. concludeert dat hyaluronzuur injecties zinvol kunnen zijn bij milde artrose.

De onderzoekers analyseerden 29 studies en vergeleken 4,866 patiënten met knie-artrose die een injectie met hyaluronzuur of een placebo ontvingen. Er was een significante verbetering van pijn en functie tussen 4 en 26 weken bij de hyaluronzuur groep patiënten. De onderzoekers vonden geen significant verschil in behandeling gerelateerde “serious adverse events” of terugtrekken uit de studie.

Referentie:
Miller LE. US-Approved Intra-Articular Hyaluronic Acid Injections are Safe and Effective in Patients with Knee Osteoarthritis: Systematic Review and Meta-Analysis of Randomized, Saline-Controlled Trials. Clin Med Insights Arthritis Musculoskelet Disord. 2013 doi:10.4137/CMAMD.S12743.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: